Папа зустрівся з Християнським союзом керівників підприємств
  • Нед, 01/11/2015 - 21:45

Опівдні 31 жовтня Папа Франциск зустрівся у ватиканському Залі Павла VI з тисячами паломників з Християнського союзу керівників підприємств. Ця асоціація об'єднує у своїх лавах підприємців-католиків, які, за словами Папи, «поставили перед собою мету стати майстрами розвитку загального суспільного блага», примножувати його і зробити більш доступним для всіх. На цьому шляху великою підмогою для них стає поглиблене вивчення соціальної доктрини Церкви, що реалізується в апостольстві як особистого, так і професійного плану.

Святіший Отець закликав церковну асоціацію керівників-католиків з ентузіазмом продовжувати цей благородний труд, стаючи прикладом для світу бізнесу. Підприємства та їх правління можуть стати «просторами святості», творячи братерські відносини між підприємцями, менеджерами та працівниками, заохочуючи взаємну відповідальність і співпрацю в спільних інтересах.

Особливу увагу слід звертати на якість робочого середовища співробітників, гармонізуючи їх відносини між роботою і сім'єю. Особливої уваги вимагає захист прав жінок та їх покликання до материнства, а також створення нових робочих місць для молоді.

Святіший Отець зазначив, що християнські керівники покликані «бути місіонерами соціального аспекту Євангелія в складному світі праці, економіки та бізнесу», а також відкритими і по-євангельському близькими до різних ситуацій бідності та вразливості. Ці конкретні прояви солідарності допоможуть втілити в життя благодать Ювілею Милосердя.

Така економічна діяльність в євангельському сенсі, підкреслив Святіший Отець, повинна бути спрямована на служіння людині, загальному благу і на захист навколишнього середовища, на основі безумовних етичних принципів, які ставлять в центр людину і громаду.

На завершення своєї промови Папа Франциск дав благословення християнським керівникам підприємств, ввіряючи їхню працю, сім'ї та співробітників небесному заступництву святого Йосипа Працівника