Після замахів французи повертаються до Церкви
  • Пон, 25/01/2016 - 22:06

Про несподівані повернення французів до віри пише паризьке видання  La Croix.

Після минулорічних замахів французи повертаються до Церкви, про це повідомляють священики із різних регіонів Франції. Збільшилась кількість вірних під час різдвяних та недільних богослужінь, частіше можна побачити французів, які приходять до церкви у час поза Євхаристійною відправою. У основному це люди 30-50 років, з доброю освітою, але які про християнство, на жаль, знають дуже мало. Деякі несміливі, не шукають контакту, ховаються за стовпами, інші, навпаки, хочуть брати активну участь у церковному житті, вирішують піти на євангелізаційні або формаційні курси. Повертаються також цілі сім’ї.

Видання La Croix цитує свідчення священиків та повернених вірних із різних частин Франції. Найбільші хвилі припливу відбулись одразу після замахів в Парижі. Люди шукають нових джерел, бо відчули, наскільки крихким є їхнє життя, а також шукають підтримку у спільноті.

Отці зазначають, що негативний контекст цих повернень вимагає від душпастирів великої обережності. Люди керуються страхом, прагненням оборони власної ідентичності, антимусульманськими настроями чи навіть расистськими поглядами. Тому їх треба скеровувати на правильний шлях, на правдиве Євангеліє Христа – вважають французькі душпастирі.