Польські лікарі застерігають: гомеопатія – небезпечна
  • Суб, 01/03/2014 - 15:58

Двоє лікарів з польського м. Пущикова, які раніше були ентузіастами гомеопатії, сьогодні застерігають від цього методу. «Ця діяльність спровокувала багато глибоких і негативних змін у нас самих і в наших родинах – навіть у дітей, яких ми лікували гомеопатією», – пишуть Гальна і Мирослав Богущові у листі, адресованому Раді Великопольської Асоціації лікарів-гомеопатів і фармацевтів у Познані (WSHLiF).

Ось його зміст:

«Шановні пані та панове,

У період від 1990 до 1997 року ми брали участь у роботі, курсах і семінарах, що проводить WSHLiF. Ми практикували гомеопатію також в межах приватного бізнесу. Ми були ентузіастами і активними членами асоціації.

Не були чужими нам дилеми, що стосуються ефективності гомеопатичних ліків і те, як це співвідноситься з вченням Католицької Церкви. Цей останній пункт був для нас – її вірних – надзвичайно важливим.

Сьогодні – на основі власного досвіду, бесід, вивчення та переосмислень –  просимо видалити наші імена з усіх баз даних і списків членів організації.

Ми вважаємо своїм обов'язком пояснити Вам нашу позицію – яка відрізняється від думки, що представлена в заявах і листах, опублікованих на веб-сайті асоціації.

Ми є лікарями, і гомеопатію пізнавали через численні курси, а також на практиці. Ця діяльність, однак, призвела до глибоких і негативних змін у нас самих і наших родинах – навіть у дітей, яких ми лікували гомеопатією. Тому після підтвердження нашої гіпотези дорогою духовного пізнання, ми вирішили розірвати всі зв'язки з цим методом, який є окультним за своєю суттю, а не природним. Ми позбулися ліків, книг, нотаток. Ми прагнемо продовжувати смиренно виконувати наше медичне призначення. Застерігаємо своїх колег. Ми були серед вас. Ми рекомендуємо вам відійти від методу, який, незважаючи на численні вияви, досі немає наукових підстав і використовує таку діючу силу, природа якої є абсолютно невідомою. Досвід багатьох людей підтверджує, що використанням гомеопатичних препаратів можемо завдати шкоди собі та пацієнтам в найважливішій ділянці їхнього життя.

З повагою

Галина і Мирослав Богущові».

За матеріалами: http://info.wiara.pl