Про викраденого о. Дхійю Аззіза досі нічого невідомо
  • Нед, 03/01/2016 - 15:26

– Ми не знаємо, хто викрав його, і навіть не можемо сказати, чи він ще живий, – сказав агентству «AsiaNews» о. Пьєрбаттіста Піццабалла, OFM, про зниклого 23 грудня францисканця.

– Цими днями ми намагалися встановити контакт з викрадачами, але безрезультатно, – сказав настоятель францисканської Кустодії Святої Землі. О. Дхійя Аззіз, OFM, що походить з Мосулу в Іраку, зник без сліду, коли повертався до своєї сирійської парафії Якубійї з передсвяткового візиту до родичів, які після окупації так званою Ісламською Державою Рівнини Ніневії сховалися в Туреччині. Його вже викрадали джихадисти в липні, але тоді йому вдалося вийти на свободу.

Францисканського священика викрали в північній Сирії, недалеко від кордону з Туреччиною. Це, як зазначив кустодій Святої Землі, місце, розташоване між  територіями, які контролює уряд і різні повстанські групи, де бойові дії ще тривають. Ситуація незвичайна, зовсім інша, ніж під час його липневого викрадення. Зазвичай, коли викрадають францисканців, викрадачі сконтактовуються з їхніми братами – повідомив о. Піццабалла. Він також попросив помолитися за викраденого священика.