Програма участі Папи в зустрічі G7. Запланована також розмова з Зеленським
  • Чтв, 13/06/2024 - 14:35

Беручи участь у відкритій частині зустрічі «Великої сімки» на півдні Італії, Папа Франциск проведе також двосторонні зустрічі.

Як вже повідомлялося, відповідаючи на запрошення Глави Уряду Італії Джорджії Мелоні, Папа Франциск візьме участь у саміті «Великої сімки» під головуванням Італії, який від 13 до 15 червня 2024 р. відбувається в Борґо-Еньяція, в регіоні Апулія на півдні країни. В п’ятницю, 14 червня, Святіший Отець виступить на сесії, присвяченій штучному інтелекту, відкритій для країн, які не є членами G7.

Пресслужба Святого Престолу оприлюднила програму візиту Папи до Борґо-Еньяції, куди він вирушить гелікоптером з Ватикану об 11:00. Після півторагодинного перельоту, на стадіоні, не приземлиться гелікоптер, його зустріне Джорджа Мелоні. Далі в програмі ряд двосторонніх переговорів, а саме – зустрічі з Генеральною Директоркою МВФ, з Президентом України Володимиром Зеленським, з Президентом Франції Емануелем Макроном та Премʼєр-міністром Канаді Джастіном Трюдо.

О 14:05 Святіший Отець приєднається до учасників відкритої сесії, де виголосить свою промову та вислухає промови інших запрошених. Ця частина завершиться офіційним фото всіх учасників. Далі передбачена друга серія двосторонніх переговорів, а саме з Вільямом Руто, Президентом Кенії, Нарендрою Моді, Премʼєр-міністром Індії, Джозефом Байденом, Президентом США, Луїзом Іньяціо Лулою, Президентом Бразилії, Реджепом Ердоганом, Президентом Туреччини, Абдельмаджидом Тебуном, Президентом Алжиру.

Передбачається, що о 19:45 Папа відлетить до Ватикану, куди прибуде о 21:15.