Репресивний режим в Еритреї і трагедія християн
  • Срд, 05/08/2015 - 16:32

Тортури, зникнення безвісти, трудові табори – це буденність мешканців Еритреї, африканської країни, в якій панує один з найбільш закритих і репресивних режимів у світі. Його жертвою масово стають християни.

«Кордони закриті, а людей, яких ловлять при спробі втечі, піддають тортурам, щоби від цього наміру відмовити інших. Однак, незважаючи на загострення, щороку з цієї країни втікає щонайменше 50 тис. осіб», – каже письменниця з Еритреї, якій вдалося втекти. Вказуючи на драму свого народу, Рібка Сібату наголошує, що Еритрея потребує підтримки міжнародного співтовариства і рішучого спротиву щодо постійних порушень прав людини там.

 «Наша країна є однією великою в'язницею, просто залишити її є великим щастям. У нас найгірша диктатура в світі. Там немає свободи слова чи свободи зібрань; немає жодного університету, ЗМІ перебувають у руках режиму! Ми не маємо конституції, ніхто не поважає закон. Християн жорстоко переслідують, засилають у в'язниці та табори, – говорить Рібка. – Еритрейці є рабами на своїй землі, яких використовують для рабської праці. Вони заробляють 10 євро на місяць, а дві курки у цій країні коштують більше. Люди, яким вдається втекти, насправді переживають пекло, перш ніж встигнуть потрапити в Європу. По дорозі їх катують, ґвалтують жінок. Тисячі людей по дорозі помирають. Пам’ятаймо про це, коли дивимося на наступних мігрантів, що доходять звідти до Європи. Еритрея потребує допомоги світу».