Скаути завітали із вертепом до військових частин Повітрняних сил України
  • Чтв, 15/01/2015 - 10:28

10 січня до військовослужбовців, котрі відбувають свою строкову та контрактну службу у військових частинах с. Ковирі, завітав вертеп молоді, котрий був зорганізованим Католицьким Скаутством Європи. Це подія стала визначальною для всіх там присутніх. Солдати мали можливість вповні відчути дух Різдва з усіма самобутніми українськими традиціями, колядками та просто різдвяним теплом. У вертепі розкривалось дійство народження Божого Дитяти, котрий прийшов у цей світ, щоб його спасти. Для військовослужбовців це унікальна можливість запізнатися з християнським святкуванням Різдва у непростий час. Опісля презентації вертепу, його учасники мали можливість ближче ознайомитись з життям військовослужбовця. Через коротку екскурсію та демонстрацію основних вмінь та обов’язків, покладених на солдат строкової служби. Опісля цього обидві сторони мали недовгу можливість  поспілкуватись між собою, а відтак кожен повернувся до свого звичного життя.

Цей день став маленьким чудом, завдяки ньому можна краще переосмислити усю містерію Різдва Христового та змогти повноцінно прийняти Його у своє серце.

Складаємо подяку командуванню частин, котрі відгукнулись на таку пропозицію та Католицькому Скаутству Європи, котрі подарували цей вертеп для військовослужбовців.

Нехай новонароджений Христос зігріє усіх своєю любов’ю та дарує щоденну можливість відкриватися на чудо у цьому житті.

Бр. Андрій Хробак,
студент Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ