Служіння УГКЦ в Бершадському районі
  • Птн, 18/09/2015 - 14:05

За прикладом святої матері Терези, найбільш потребуючим служить Українська Греко – Католицька Церква в Бершадському районі.

Нещодавно, завдяки благодійній організації «Карітас – Київ», місцеві парафіяни надали допомогу для людей з обмеженими можливостями, а це інвалідні коляски, милиці, ходулі, крісла – туалети та годинники для не зрячих.

З «конвоєм доброти» протоієрей Михайло Будник та віруючі, відвідують більшість сіл району. «Кожна зустріч дарує можливість свідчити Божу любов, проповідувати Христа – розп’ятого і воскреслого. Для багатьох людей, привезені речі були мрією. Сльози на очах, спільна молитва, адреса для спілкування… і подяка Богу за можливість робити добро» – розповідає о. Михайло.

Ще одним прикладом є те, що в селі Голдашівка, в соціальному центрі «Надія», відкрився банк одягу для потребуючих дітей. Парох згадує, що почином цього діла, був досвід і допомога від парафії УГКЦ з Аскольдової могили, що у Києві. Село також підтримало цю ідею і люди стали приносити одяг. «Справді, більше щастя давати, ніж брати!» – додає священик.

За харитативну діяльність у парафії відповідальна Власенко Наталя, яка є прикладом доброти і служіння.

Інформацію про локальну Церкву та служіння вірних допомагають поширювати місцеві ЗМІ – радіо «Лада» та газета «Бершадський край».

«Дякую Богу за можливість робити добро. Молимось, щоб Святий Дух звершував свою працю у людських серцях. А плоди праці доручаємо Матері Божій – покровительці нашого краю» – говорить о. Михайло, коментуючи життя парафій.