Спільна просфора у Львівській Духовній Семінарії
  • Чтв, 31/12/2015 - 12:15

У переддень нового року, коли позаду іспити та насичений семестр, уся семінарійна спільнота, студенти та настоятелі, зібрались у храмі, щоб подякувати Богові за здобуті знання, нові досягнення і підтримку у важких моментах.
 
Розділили цю радість із семінаристами Високопреосвященніший Митрополит Львівський Ігор, та Єпископ-помічник Владика Венедикт. Ця Вечірня стала певною крапкою, що підсумувала навчальний семестр.
 
Владика Венедикт у своєму слові до спільноти пригадав про наближення Різдва та закликав з користю для душі і тіла провести час різдвяних вакацій.
 
По завершенні богослужіння уся спільнота попрямувала до трапезної, де на усіх чекав справжній сюрприз, а саме музичний супровід гучними мелодіями колядок у виконанні семінарійного оркестру. Владика Ігор поблагословив спільну просфору та роздав по солодкому шматочку кожному вихованцю нашої обителі, а також гостям, що прибули на свято. У часі святкової трапези гарний настрій своїм співом подарували найкращі голоси Семінарії. Гарні коляди звучали у виконанні семінарійного октету, хору та бенду.
 
Доброю традицією став візит наймолодших семінаристів, що навчаються на підготовчому курсі в Рудно. Брати підготували оригінальний вертеп, що викликав щирі посмішки на наших обличчях! :) Варто зауважити активну участь у вертепі кураторів підготовчого курсу отця Володимира Стефанишина і отця Ярослава Микитчина. Своїм співом, щирими вітаннями і гарним настроєм вони подарували справжнє відчуття свята, що витає у семінарійних стінах. Та кульмінацією і фінальним акордом свята варто виокремити виступ семінарійного оркестру, що вразив усіх своєю майстерністю, ексклюзивними колядами та зірвав шквал аплодисментів! Із благословенням владик та молитвою, смачним Святвечором і гарним настроєм семінаристи та настоятелі завершили осінньо-зимовий симестр 2015 навчального року Божого...

Богдан Романов,
Медіа-Центр ЛДС