Спільнота сестер кармеліток в Бресті відзначила 25-річний ювілей
  • Втр, 11/10/2016 - 18:02

8 жовтня брестське співтовариство Згромадження сестер кармеліток Дитятка Ісуса відзначила 25-річний ювілей молитви і праці.

Урочисте богослужіння очолив єпископ Пінської єпархії Казимир Велікоселец. Разом з сестрами дякували Богу парафіяни і багато дітей з катехитичний занять. Брали участь сестри з Польщі та Білорусі, а також священики з деканату та отці кармеліти.

У проповіді єпископ відзначив внесок сестер у відродження Католицької Церкви в Білорусі і подякував за віддану працю.

Святкування прикрасив співом на слова св. Терези від Дитятка Ісуса хор з кармелітської парафії Мінська. Також пролунав спів на слова св. Івана Хреста у виконанні духовної вихованки сестер.

Присутні могли ближче познайомитися з діяльністю товариства кармеліток через спеціально підготовлену з цього приводу презентацію.

Після закінчення літургійної частини святкування перенеслося в монастир спільноти, де відбувся святковий обід і ділення враженнями, радістю і спогадами між сестрами, які колись працювали в цьому місці, і мирянами, які допомагали у відродженні святині і парафіяльного життя в Бресті. Монахині отримали благословення єпископа і подякували Богові і всім присутнім за цей красивий ювілей на Брестській землі, свідками і учасниками якого вони стали.

с.Тетяна Кособуцька (AG)