Світ не може закривати очі на тяжке становище Сирії
  • Срд, 24/02/2016 - 18:08

Світ не може закривати очі на тяжке становище Сирії: з таким закликом виступив отець-салезіанець Лучано Буратті, що працює в місті Алеппо. П'ять років громадянської війни принесли Сирії незліченну безліч жертв: «Скрізь сум'яття, всюди смерть», - заявив місіонер в інтерв'ю салезіанському інформаційному агентству Ans. Особливо в Алеппо останні три роки бушує безперервна війна: «Щоночі падають бомби, - сказав о. Буратті, - кожен раз хтось втрачає члена сім'ї або близьку людину».

Незважаючи на труднощі, священики з чернечої родини, заснованої Доном Боско, і далі несуть своє служіння.

«Наша громада, - зазначив о. Лучано, - в будь-якому випадку вирішила залишитися. Ми намагаємося надати сім'ям таке місце, де навіть посеред хаосу можна перевести дух, відчути якусь стабільність і гармонію. Для цієї мети служіння нашої парафії і ораторії продовжується у звичайному режимі, як це було до бойових дій, проте структур, які б працювали з колишньою систематичністю, залишилося дуже мало».

Далі о. Буратті зупинився на особливо драматичному становищі місцевих християн: ті, у кого були кошти, щоб покинути країну, вже це зробили; деякі з парафіян знайшли притулок в більш безпечних містах; проте багато людей, які не мають фінансових ресурсів, як і раніше залишаються в Алеппо. Тим часом, «збільшився потік тих, хто звертається до нашої парафії за допомогою, приходять в пошуках Бога і частинки розради, - зазначив отець-салезіанець. - У нашій парафіяльній громаді близько двохсот сімей втратили буквально все, тепер же вони прагнуть вижити».

Нагадаємо, що в Сирії салезіани мають два будинки: один в Алеппо, посвячений святому Георгію, і інший - в Кафруне, посвячений дону Боско. В обох структурах розташовані ораторії, притулки для бідних і церковні парафії, завжди готові служити найбільш нужденним