Терористи ІД влаштували вибухи в християнському місті Тель-Тамер на півночі Сирії
  • Суб, 12/12/2015 - 16:01

11 грудня. Терористи з угруповання «Ісламська держава» (ІД, заборонена в РФ) влаштували в четвер серію вибухів в християнському місті Телль-Тамер на північному сході Сирії. Як передає ТАСС з посиланням на телестанцію «Аль-Маядін», в результаті цих вилазок є убиті і поранені серед мирних жителів і бійців сил самооборони, які складаються в цьому регіоні з курдів і ассирийців.

Точних відомостей не наводиться. Найбільше число постраждалих надійшло з ринкової площі Сук-ель-Джумли. Підірваний також замінований автомобіль біля польового госпіталю на вулиці Тішрін. Телль-Тамер знаходиться в долині річки Хабур в провінції Хасеке. Банди ІД, що орудують в цьому районі, захопили в лютому в заручники понад 200 місцевих християн і відвели їх на свою базу в Джебель-Абдельазіз. Екстремісти підірвали і зруйнували п`ять церков. Велика частина жителів втекла в адміністративний центр Хасеке (612 км від Дамаску). Пізніше загонам самооборони вдалося очистити регіон від банд ІД.

14 і 15 вересня в місті Хасеке була влаштована серія терактів, які забрали життя 39 чоловік. Кількість поранених перевищила 100. Мішенями терористів стали штаби курдських формувань та проурядових сил, однак, більшість загиблих виявилися мирними громадянами.