Тижневий огляд: переслідування християн (20.01–26.01)
  • Втр, 28/01/2014 - 13:14

22 січня повідомляється, що ситуація християн в Малайзії продовжує погіршуватися. Король Малайзії султан Абдул Халім підтримав рішення Верховного Суду від жовтня 2013 р., згідно з яким малайським християнам було заборонено вимовляти слово «Бог» рідною мовою, оскільки воно звучить так само, як в Корані, або «Аллах». Коментуючи своє рішення, король підкреслив, що релігійну ідентичність мусульман нікому не дозволено розмивати.

У Єгипті викрадено ще одну дитину з коптської сім'ї. В районі Мінья 13-річний Кирил Ріфьят Файіз був вивезений невідомими особами, які згодом зажадали від батьків 1 млн. єгипетських фунтів (150 тис. доларів). Викрадення коптів з метою отримання викупу стало звичним явищем в Єгипті, особливо в Міньї.

Християнські селища на лівано-сирійському кордоні посилюють заходи безпеки на військовому і цивільному рівні. Це пов'язано з регулярними погрозами, які надходять від груп ісламістів, які влаштувалися в сусідніх горах. За даними джерела в міністерстві оборони, в Аль-Каа і Рас Баальбеку місцеві жителі організовують патрулі для захисту кордонів. Їх дії частково скоординовані з муніципалітетом Бекаа.

Теперішня влада в Україні розпочала безпрецедентні утиски українських греко-католиків. У своєму безумстві влада погрожує поставити УГКЦ поза законом. Так, за сфабрикованими звинуваченнями, розпочався суд над о. Михайлом Димидом. Якщо сьогодні не станемо в обороні о. Димида, завтра можемо опинитися серед розбурханого моря кривавого переслідування Церкви.

21 cічня, близько 13-ї години, група «православних» пікетувальників знову зібралася на Аскольдовій могилі. За словами о. Ігоря Онишкевича, настоятеля храму Святого Миколая УГКЦ, що на Аскольдовій могилі, його знову попередили заздалегідь про те, що колона пікетувальників рухається в бік Аскольдової могили.

Згідно з інформацією за 23 січня читаємо, що у Львові Франківський районний суд вирішив перенесли судовий розгляд справи щодо викладача Українського католицького університету о. Михайла Димида на 3 лютого. Відповідне рішення суддя прийняв, врахувавши клопотання самого отця Димида, яке він подав у зв’язку з тим, що його адвокат не зміг бути присутнім на судовому засіданні.