Третя світова? Коментар ватиканського секретаря із зв'язків з державами
  • Срд, 16/12/2015 - 22:15

У Французькому інституті Святого Людовіка в Римі відбулася конференція монсеньйора Пола Річарда Галлахера, ватиканського секретаря із зв'язків з державами, на тему «Третя світова війна в частинах? Ватиканська дипломатія сьогодні». Після конференції кореспондент Радіо Ватикану задав єрархові кілька запитань про позицію Святого Престолу щодо останніх подій, пов'язаних з тероризмом і війнами.

«Я думаю, що ми повинні усвідомити, що відбувається і проаналізувати ситуацію, - вважає монс. Галлахер. - Ми повинні зрозуміти, що відбувається і чому, і як реагувати по-християнськи і по-людськи, запропонувавши рішення для деяких проблем безпеки, які стоять сьогодні перед урядами. Але потрібно також намагатися вирішити деякі питання, які знаходяться в корені цього конфлікту».

Що ж означає «Третя світова війна в частинах»?

«Ми говоримо про «Третю світову війну в частинах» насамперед тому, що сьогоднішні конфлікти багатоскладні й взаємопов'язані. У цьому полягає небезпека, бо те, що відбувається сьогодні, може вплинути на Близький Схід і навпаки. Як Святий Престол, ми намагаємося просувати нашу дипломатичну роботу разом з міжнародним співтовариством, нашими партнерами, продовжуємо трудитися як пастирі Церкви, щоб захистити наші громади, які переживають важкі ситуації і піддаються загрозам, розвивати діалог миру в усьому світі й шукати дипломатичне і політичне рішення для великих конфліктів сьогоднішнього дня».