Турбота про прокажених – тема міжнародної конференції у Римі
  • Срд, 08/06/2016 - 16:37

Міжнародна конференція, присвячена турботі про людей, які страждають від хвороби Гансена або прокази, відбудеться в Римі з ініціативи Папської Ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я. Форум триватиме 9-10 червня 2016 року в Патристичному інституті «Augustinianum». Його презентація відбулася 7 червня 2016 року у Ватикані.

У конференції візьмуть участь представники Святого Престолу і відомі на міжнародному рівні фахівці, які говоритимуть про ефективну допомогу хворим та їхнім близьким, способи інтеграції прокажених у суспільство, і все це через призму медицини, прав людини і віри. Йтиметься також про внесок Католицької Церкви та інших релігійних спільнот у турботу про хворих. Прозвучать свідчення представників асоціацій, неурядових організацій і осіб, які страждають від прокази.

Згадана хвороба залишається актуальною медичною проблемою. Хоча сьогодні вона ефективно лікується, особи, що нею хворіли, вважаються «іншими» і нерідко стикаються з соціальним відчуженням, відзначили під час ватиканської презентації.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку в світі виявляється близько 200 тис. нових випадків захворювання на проказу. Близько 9% з них стосуються дітей.