У Бангладеш напали на італійського місіонера
  • Чтв, 19/11/2015 - 14:37

На о. П'єро Пароларі з Папського інституту іноземних місій напали вранці в місті Динаджпур, коли він вирушив до лікарні, де служив хворим. Він їхав велосипедом, коли невпізнаний поки чоловік на мотоциклі почав стріляти в його сторону. Священик має дві рани на шиї, його стан важкий. Після нападу його транспортували вертольотом у військовий шпиталь у Дацці.

«Ми стурбовані тим, що сталося, але сподіваємося, що священик одужає. Соціальна напруженість у країні дуже висока. Збройні групи постійно провокують насильство», – сказав агентству «Fides» о. Карло Дотті, співбрат жертви нападу. Він додав також, що у Бангладеш відчуваються дії так званої Ісламської держави. Деякі молоді люди, хоча це офіційно карається, отримали роботу в Сирії, щоб там їх завербували джихадисти.

Схоже висловився і єпископ Себастьян Туду. «Уся спільнота в шоці. Ми засуджуємо всі форми насильства. Сьогодні головна мета нападів терористичних груп є іноземці, а також місіонери. Ми дуже занепокоєні. Соціальна і політична ситуація в країні погіршилася. Національні меншини піддаються величезному тиску», – сказав ординарій єпархії Динаджпур.