У Бангладеші християни вийшли на протести після жорстокого зґвалтування католицької вчительки
  • Пон, 16/05/2016 - 12:08

Вчора, 15 травня у столиці Бангладешу Дакка пройшов протестний марш християн. Причиною стало жорстока е зґвалтування католицької вчительки директором школи мусульманином. Про це повідомляє агенція «AsiaNews».

Інцидент стався у західній частині Бангладешу. 26-річна вчителька у Вищій школі Маджібнаґор Амроканон перебувала у готелі в місті Куштія на переатестації вчителів. У цьому ж готелі перебував і директор школи де вона працю. З ранку 13 травня директор школи та його друг виламали двері до кімнати вчительки, жорстоко її зґвалтували, погрожуючи викласти відео зґвалтування у соціальну мережу Facebook, якщо вона будь-кому розповість про зґвалтування.

Потерпіла госпіталізована у важкому стані. На вимогу католицької громади, до якої належить потерпіла, поліція все ж таки заарештувала ґвалтівника. Проте, християни Бангладешу побоюються, що поліція та суд не проведуть розслідування та судовий процес належним чином та що винуватець уникне покарання. Мусульманське насилля над жінками-християнками у Бангладеші, на жаль, не є рідкістю і винуватцям часто вдається уникнути покарання. Щоб змусити державу реагувати належним чином, християни готові до продовжувати свій протест.