У Фастові перейменували вулицю на честь Митрополита Андрея Шептицького
  • Втр, 09/02/2016 - 15:53

Цими днями стало відомо, що 29 січня 2016 р., депутати Фастівської міської Ради прийняли рішення перейменувати вулицю «Червоний шлях», та назвати її на честь Митрополита Андрея Шептицького.

Свою назву вулиця отримала з нагоди 150-річчя від Дня народження Великого Митрополита та духовного провідника Українського народу.

Загалом у Фастові нові назви отримали 59 вулиць і 23 провулки, перейменування яких наступило в рамках закону про декомунізацію. Разом з вулицею Митрополита Андрея Шептицького, появились вулиці названі на честь Героїв України, Полеглих в АТО, Небесної Сотні, Данила Галицького, Андрія Кузьменка та інші.

Як розповідає Парох Парафії св. Димитрія УГКЦ у Фастові: «Вшановуючи в нашій Церкві рік Митрополита Андрея Шептицького, фастівська громада УГКЦ проводила різного роду заходи присвячені особі цього Великого Мойсея Українського народу. Наші вірні також звернулися до місцевої влади з пропозицією перейменувати одну із вулиць на честь Митрополита Андрея Шептицького, як духовного батька української нації. А цими днями ми дізнались про позитивне рішення, щодо нашого звернення. Ця звістка стала для нас дуже радісною та важливою, адже це одна із перших перейменованих вулиць в Україні, яка названа на честь Митрополита Андрея Шептицького».

Нагадаємо, що раніше повідомляли про те, що у Києві планують одну з вулиць назвати на честь Митрополита Андрея Шептицького.