У Галичі заклали наріжний камінь під будівництво греко-католицького храму
  • Пон, 07/09/2015 - 12:03

У неділю, 6 вересня, в місті Галичі заклали наріжний камінь під будівництво греко-католицького храму в пам’ять святих мучеників станіславських Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка.

Чимала кількість парафіян прийшла та долучилась до цієї важливої в житті міста події. Урочистий обряд провели отець-декан Ігор Броновський та о. Володимир Кузюк. Перед освяченням отець-декан зачитав фундаційну грамоту, яка є традиційною складовою чину освячення, у ній вказані засновники храму. Відтак з допомогою голови міста О. Трачика грамоту помістили у металічну капсулу, яку потім опустили в фундамент майбутньої церкви. 
«Я сподіваюся, що це місце стане духовною криницею, з якої буде черпати не тільки наше покоління, але й покоління наших дітей, внуків і правнуків. Ми це робимо не тільки на славу Української Греко-Католицької Церкви, але й для всіх віруючих людей, для всіх тих, хто шукає спасіння у цьому світі, та тих, хто визнає Бога своїм Отцем, а Ісуса Христа – своїм Спасителем», – зазначив о. Ігор Броновський, декан Галицький УГКЦ.
     
Винятковим моментом урочистого святкування було закладення каменя, який обережно опустили в фундамент на місці святилища майбутнього храму. 
     
«Це раз на життя таке буває, і не кожному випадає», – з посмішкою зазначив о. Володимир Кузюк. Парафіяни з цікавістю спостерігали та намагались долучитись до закладання фундаменту хоча б киданням одного камінчика.