У Львові попрощались із новітнім Героєм України – Владиславом Домченком
  • Срд, 22/07/2015 - 15:29

Сьогодні, 22 липня, об 11.00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) львів’яни попрощались із новітнім Героєм України, молодшим сержантом міліції Владиславом Домченком, котрий загинув ще в лютому в зоні АТО - в Дебальцеве.

Похоронне богослужіння очолив Настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла та Голова Центру Військового Капеланства о. Степан Сус. «Я вдячний за свідчення Владислава, за його героїзм, - зазначив головний військовий капелан Львівської єпархії. - На кожному похороні ми кажемо, що ці герої житимуть далі, тому що ми продовжуватимемо їхні діла: будемо далі відстоювати правду, честь і гідність нашого народу та кожного з нас, старатимемось боротись із злом, яке є небезпечним. І на кожному похороні ми молимось, щоб більше ніхто не гинув, щоб та жертва, яку принесли наші  Герої, була достатньою».

Після молитви похоронна процесія відправилась на Личаківський цвинтар, де відбудеться чин похорону на полі почесних поховань №76.

Начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія у коментарі журналістам пояснив, чому похорон відбувся лише через такий довгий період часу: «Під час артилерійсько-мінометного обстрілу Владислав Домченко разом із іншими бійцями попав під обстріл і загинув. Враховуючи обстановку, яка була в той час, останки загиблого були доставлені в Дніпропетровськ і проводилась експертиза ДНК. В результаті  першої експертизи були сумніви, а друга підтвердила, що останки – саме Владислава Домченка. До того ж процедура ДНК затягнулась через те, що було дуже мало матеріалу і пізно були вивезені останки загиблих». Очільник міліції Львівщини розповів, що новітній Герой був єдиним сином у сім’ї, був неодруженим.

Довідка. Домченко Владислав Анатолійович (15.11.1977 – 13.02.2015) від 8 серпня 2014 року був міліціонером батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Головного управління МВС України у Львівській області. 13 лютого 2015 року під час виконання службових обов’язків загинув в ході проведення АТО в м. Дебальцеве.  Відтоді його вважали зниклим безвісти. У липні 2015 року було проведено експертизу ДНК, за допомогою якої ідентифіковано особу.