У Львові розпочалися курси з вишколу дяків
  • Чтв, 15/10/2015 - 11:20

9 жовтня у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася перша зустріч дяків. Організаторами цих курсів є Інститут постійної формації та Літургійна комісія Львівської архиєпархії.

Як повідомляють організатори, програма дяківських курсів має на меті залучити дяків, регентів та знавців богослужбового та церковного співу для кращого пізнання літургіки та пояснення богослужбового уставу. Навчальна програма розрахована на 4 семестри (2 роки). Курси відбуватимуться один раз на місяць.

Мета курсу:

!. Вишкіл церковних співців. Богослужбовий спів має свою специфіку, котра випливає з природи самого християнського богослужіння. Богослужіння є живим досвідом святкування нашого життя в Христі. Богослужіння звершує спільнота вірних на чолі з предстоятелем – єпископом чи священиком – згідно зі встановленим порядком, уставом. Співець відіграє важливу роль у спільнотному богослужінні і є важливим служителем, оскільки допомагає вірним брати участь у молитві Церкви. Для здійснення цієї місії він повинен добре володіти своїм голосом, вміти вести за собою інших, бути компетентним в богослужбовому уставі.

2. Практичне застосування уставу богослужень. Богослужбовий устав є важливоючастиноюбогослужіння. Програма ставить за цільпідготувати добре вишколенихспівців для сучасних потреб Церкви. Тому важливо, щоб співці навчилися практично застосовувати устав богослужень.

Додамо, що наступна зустріч відбудеться 30 жовтня о 14:00 у семінарії (м. Львів, вул. Хуторівка 35). За детальною інформацією щодо курсів звертатися до о. Володимира Стефанишина, контакт. тел: 0975030403.