У Львові відбулося святкування 10-ліття заснування Центру душпастирювання військових Св. Георгія Побідоносця
  • Срд, 18/05/2016 - 21:34

14-15 травня 2016 року у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулося святкування 10-ліття заснування Центру душпастирювання військових Св. Георгія Побідоносця. На запрошення організаторів свята братів Мар’яна Мисяковського і Олега Нестора в урочистостях взяв участь протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, що розпочинав у семінарії капеланське служіння  для військових у 1994-1998 роках.

Святкування розпочались в суботу, 14 травня, молитвою за мир  в Україні. Згодом, з промовою, виступили голови семінарійних братств та організацій. Відтак відбувся перегляд документального фільму "Завжди поруч", створеного братами до ювілею.

 

Пройшли нічні чування й духовні науки.  Відтак о. д-р Ігор Бойко, ректор семінарії, о. Іван Глова, духівник ЦДВ і о. Костянтин Пантелей відслужили Панахиду за поляглими за Україну. Пройшов чин прийняття до капеланського братства вісьмох нових членів з числа першокурсників семінарії, які відчули бажання нести Слово Боже військовим.

Святкування продовжились у неділю урочистою Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив преосвященніший владика Михайло  (Бубній). Вітаючи семінаристів, які ступили на шлях капеланського служіння, владика побажав семінаристам нести душпастирську опіку з відданою любов'ю, яка є запорукою збереження людяності у нелюдяних обставинах війни. Опісля духовної поживи, брати мали святкову трапезу.

Відзначення ювілею стало чудовою нагодою вкотре пригадати про необхідність, специфічність та значущість капеланського служіння.