У Москві зникла режисерка фільмів про Івана Павла ІІ Тамара Якжина
  • Втр, 31/03/2015 - 09:26

Зникла безвісти Тамара Ельжбета Якжина, режисерка фільмів про Папу Івана Павла II, перекладач його віршів. Про це повідомив 29 березня Ігор Баранов, голова російського Товариства Івана Павла II.

Прем'єра масштабного документального полотна Тамари Якжиної «Папа, який не помер ...» відбулася 29 березня в КЦ «Покровські ворота» за відсутності режисерки, - пише Благовест-Інфо.

Ігор Баранов розповів, що два тижні тому Тамара Якжина вийшла зі своєї московської квартири, незабаром сусідка по будинку виявила її відсутність. Друзі та колеги не можуть з нею зв'язатися. За словами  Баранова, за правилами поліції, активний пошук починається тільки через 10 днів після подачі заяви про зникнення. Ніяких відомостей про режисера поки що немає.

Тамара Ельжбета Якжина є членом Спілки кінематографістів РФ, Спілки журналістів Росії, Міжнародної Конфедерації Журналістів і Європейської Асоціації Культури. Фільм-трилогія «Папа, який не помер ...» отримав нагороду Спілки польських журналістів на Фестивалі незалежного кіно, а в жовтні 2014 польська версія фільму з успіхом демонструвалася на Краківському телебаченню.

Якжина є також режисеркою ще одного фільму про Іаана Павла II «Не бійся! Я молюся за тебе!», а також  перекладачкою книги «Квіточки Івана Павла II».