У Мумбаї зруйнували статую Христа
  • Птн, 09/09/2016 - 11:18

У передмісті індійського міста Мумбаї вандали зруйнували Статую Христа. Це сталося в день, коли увага віруючих католиків усього світу був прикута до канонізації Матері Терези, повідомляє Седмица.Ру з посиланням на Fides.

За словами Саджана Георга, президента Всесвітньої Ради Християн Індії (ВРХІ), «день канонізації Матері Терези став днем великої радості в Індії та в усьому світі, і тому ще болючіше поранили і образили почуття віруючих цим актом вандалізму. І нехай деякі кажуть, що вандалізм учинив якийсь нетверезий чоловік, але та байдужість, яку проявили до події правоохоронці, і їхня повна неповага до наших релігійних почуттів при вигляді оскверненого тіла Господа нашого Ісуса Христа – збільшила наш біль».

Часті посягання на символи віри і культові споруди християн в Індії тримають у постійній напрузі місцеві християнські спільноти. Так, в липні минулого року невідомі особи намагалися підпалити протестантську «Церкву Південної Індії» в штаті Карнатака. А за місяць до цього невідомі особи напали на католицького пастора в штаті Ассам (на північному сході країни), і його шпиталізували з серйозними пораненнями, нанесеними мачете. Такі напади часто скоюють групи радикальних індуїстів, які вороже ставляться до релігійних меншин.