У Пакистані пацієнт-християнин помер в лікарні через відмову лікаря-мусульманина оглянути хворого
  • Срд, 07/06/2017 - 10:59

У Пакистані стався інцидент, який викликав хвилю обурення, виявивши дискримінацію щодо релігійних меншин, існуючу в країні: чистильник-каналізації християнин Ірфан Масіх помер 2 червня 2017 року через те, що мусульманин-лікар госпіталю в Умеркоті (Лахор) відмовився доторкнутися до «покритого брудом» тіла хворого християнина, тому що постить. Лікар сказав, що не торкнеться «брудного» тіла Ірфана до тих пір, поки воно не буде вимите, повідомляє інформаційне агентство Fides.

Тридцятирічний Масіх впав без свідомості під час очисних робіт в каналізаційній системі через токсичні пари. Його колеги привезли його в сусідній госпіталь, але там лікарі заявили, що його тіло спочатку слід обмити, після чого вони почнуть його лікування. Ірфан Масіх знаходився у важкому стані і потребував термінової лікарської допомоги. Його сім'я і його колеги продовжували просити і благати лікарняний персонал, але лікар Юсуф сказав у відповідь, що не торкнеться брудного тіла.

Сім'я Ірфана вважає, що він, можливо, вижив би, якби своєчасне лікування було йому надано. Вони вважають, що Ірфан помер через злочинну недбалість доктора.