У Пакистані підлітки-мусульмани підтримали переслідуваних християн
  • Пон, 09/11/2015 - 22:02

Понад 500 підлітків-мусульман у пакистанському місті Лахор провели демонстрацію на підтримку переслідуваних християн, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

Демонстрацію в другому за величиною місті країни організувала пакистанська неурядова молодіжна організація Bargad.

Християни становлять 1,6% населення Пакистану і часто піддаються насильству і переслідуванням. Молодь із організації Bargad закликала покласти край будь-якій дискримінації релігійних меншин і припинити називати пакистанських християн зневажливим словом, що означає мовою урду людей другого сорту. Замість цього молоді люди запропонували називати християн «Масіх», що означає народ Месії, і пообіцяли, що кожен розповість про це не менше, ніж сотні людей.

«Важливо працювати над зміною ставлення суспільства та менталітету щодо меншин, щоб їх поважали і захищали», – наголосив Камран Михаїл, єдиний християнський сенатор у Пакистані, який взяв участь у демонстрації.

Організація Bargad розгорнула кампанію під назвою «Зелені білим», яка спрямована на поширення інформації серед мусульманської молоді про релігійні переслідування в країні. Назва відображає кольори пакистанського прапора, в якому зелений символізує мусульман, а білий – релігійні меншини.

«Сьогодні ми закладаємо насіння для соціальної гармонії і змін, – заявив Сайха Шахін, виконавчий директор Bargad. – Студенти прийняли присягу і зобов'язалися бути посланцями цих змін».