У Південній Кореї відзначили 50-ліття заснування другої за величиною місцевої єпархії
  • Срд, 09/10/2013 - 00:57

7 жовтня у Південній Кореї відзначали 50-ліття створення єпархії Сувон. Сьогодні вона налічує близько мільйона вірних і є меншою лише від столичної єпархії Сеулу, де кількість вірних становить близько півтора мільйона. З нагоди золотого ювілею другої за величиною корейської єпархії до цієї країни прибув префект Конгрегації у справах євангелізації народів.

3 жовтня кардинал Фернандо Філоні очолив ювілейну Службу Божу на стадіоні в Сувон, в якій взяло участь понад 45 тисяч католиків. Ця єпархія динамічно розвивається, у ній присутні чисельні покликання до монашого і священичого життя. В Сувоні є міжєпархіальна семінарія, де навчаються 190 кліриків. Більшість з них походить з терен єпархії, а 40 – з сусідніх локальних Церков. Ще двоє прибуло з Китаю.

5 жовтня гість з Ватикану відвідав санктуарій мучеників в Хітозан, єпархія Сеулу. Цей візит вписався в єпархіальне святкування Місяця корейських мучеників, що добігає завершення. Кардинал Філоні назвав їх прикладом для католиків Кореї, кількість яких впродовж останнього часу постійно збільшується.

За матеріалами pl.radiovaticana.va