У Південній Кореї зростає кількість католиків
  • Птн, 02/05/2014 - 00:26

У Південній Кореї  впродовж 10 років постійно зростає кількість католиків. Згідно з останніми даними, опублікованими місцевим єпископатом, наприкінці 2013 року в цій країні з населенням майже 50 мільйонів проживало майже 5,5 млн. віруючих. Це становить близько 10,4 % загальної чисельності населення.

Однак, у той же час можна спостерігати зниження кількості подружжів, які беруть шлюб, і особливо таких, що беруть участь у недільних літургіях.

Найбільше католиків проживає у столичній Сеульській Архиєпархії – 27,1 відсотка від  загальної кількості віруючих. На другому місці знаходиться єпархія Сувон (на території Сеульскої митрополії) – 15,2 %, далі йде Архиєпархія Тегу – 8,8 відсотка й єпархія Інчхон – 8,7 % всіх католиків. Загалом на території столичної митрополії (до якої, крім Архиєпархії, належать також єпархії Інчхон, Ийджонбу і Сувон) проживає 56,1 відсотка південнокорейських католиків.

У Церкві в Південній Кореї служать 4 901 священик, у тому числі 3 995 єпархіальних та 697 монахів та 173 місіонери; переважна більшість священиків є з місцевих, тоді як іноземців лише 170. Минулого року було висвячено 117 нових священиків, це приблизно на 2,6 відсотка більше, ніж попереднього. Монахів тепер 1 564, включно з  новіціятом, у той час як монахинь – 10 173.

У кінці 2013 року Церква освятила 19 424 шлюби, тобто на 6,2 % менше, ніж у попередньому році. З цього числа 11 926 – це шлюби охрещеної особи з неохрещеною. На півтора відсотка також знизилася кількість людей, що беруть участь у недільній літургії, що у даний час складає 21,2 відсотка.

Однією з причин такого живого розвитку Церкви у Південній Кореї, куди у серпні приїде Папа Франциск, є постійне зростання кількості так званих базових спільнот, які зародилися і дуже широко поширилися в країнах Латинської Америки. Проте, виявляється, що вони зараз стають все популярнішими у багатьох країнах Африки та Азії. На Корейський півострів вони потрапили на початку дев'яностих років минулого століття і швидко завоювали визнання та підтримку з боку єпископів. У лоні Єпископальної Комісії з євангелізації навіть з’явилася підкомісія у справах базових спільнот.

Джерело: http://info.wiara.pl