У Пресвітеріанській церкві США стався розкол
  • Чтв, 20/08/2015 - 10:27

Кілька церков у штаті Пенсільванія направили петицію про своє відокремлення від Пресвітеріанської церкви США внаслідок «її відходу від Святого Письма і надмірно ліберального ставлення до товариства геїв, лесбіянок, бісексуалів і транссексуалів».

Нещодавно, рішенням Верховного суду Сполучених Штатів, було легалізовано одностатеві «шлюби» по всій країні. Це стало причиною розколу американського суспільства на прихильників та противників гомо-«шлюбів». Кен Бріггс, колишній редактор відділу релігії газети The New York Times і професор коледжу Лафайет, вважає, що це рішення спорудило ще один «вододіл» серед віруючих.

Незадоволені церковні громади не бентежить факт, що для відходу від національної церкви потрібно набрати переважаючу кількість голосів, а сам процес оформлення від’єднання може затягнутися на кілька місяців чи, навіть, років.

Втім, факт відколу місцевих церков від загальнонаціональної Пресвітеріанської церкви не новий. Багато церков вже відійшли після того, як Пресвітеріанська церква США почала висвячувати геїв на пресвітерів.

Пастори місцевих церков, які вже відділилися, кажуть, що рішення для них не було простим, і вони пішли на нього тому, що Пресвітеріанська церква США відійшла від «правдивого тлумачення Біблії».