У Римі відбудеться cпільна молитва за жертв Чорнобильської катастрофи
  • Втр, 19/04/2016 - 21:35

20-21 квітня 2016 року Божого з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Римі перебуватиме група ліквідаторів з України та Білорусії.

Коротка програма паломництва ліквідаторів:

- 20 квітня (середа) Папа Франциск у рамках генеральної аудієнції на площі Святого Петра зустрінеться з ліквідаторами Чорнобильської катастрофи;

- 21 квітня (четвер) о 10:35 в базиліці Санта Марія Маджоре в Паулінській Каплиці перед чудотворною іконою за участю єпископів, духовенства і ліквідаторів буде відслужена Панахида за жертв катастрофи.

«За живий і померлих молитися» – це діло милосердя, яким ми, християни, в РІК БОЖОГО МИЛОСЕРДЯ можемо випросити в Отця Небесного особливої ласки, щоби ВІН щедро вилив свою БАТЬКІВСЬКУ ЛЮБОВ на ціле своє створіння і вберіг Людство від самознищення, а УКРАЇНІ дарував довгоочікуваний МИР!!!

Коротка трагічна історія:

Після катастрофи на реакторі Чорнобильської АЕС 26 квітня 1986 р. для ліквідації наслідків були задіяні до 850.000 рятувальників, яких називали ліквідаторами. З них сьогодні близько 300.000 мешкають у Білорусі та Україні, решта 250.000 - у Російській Федерації та інших пострадянських державах. Будучи солдатами, пожежниками та пілотами, вони, частково захищені лише респіраторами, невтомно боролися, поки спорудили тимчасовий саркофаг, щоби пошкоджений реактор перестав випромінювати радіацію. У Чорнобильській зоні працювали також лікарі, працівники дорожніх служб, кухарі та фахівці різних професій.

Вибух реактора на Чорнобильській АЕС спричинив найбільшу в історії людства ядерну катастрофу з широкомасштабними соціально-екологічними наслідками. Тисячі квадратних кілометрів були забруднені радіацією, сотні тисяч людей позбулися власних домівок внаслідок евакуації та переселення, мільйони зазнали згубного впливу радіації на здоров’я та життя. Особливо постраждали сотні тисяч учасників ліквідації наслідків атомного лиха. Однак Чорнобильська катастрофа вплинула і на мешканців інших континентів планети.

УСІ ВІРНІ та ВСІ ЛЮДИ ДОБРОЇ ВОЛІ, ЯКІ ХОЧУТЬ ДОЛУЧИТИСЬ ДО СПІЛЬНОЇ МОЛИТВИ – ЗАПРОШЕНІ!!!