У соборі святого Юра урочисто вшанували чудотворну Теребовлянську ікону Божої Матері
  • Пон, 30/05/2016 - 16:17

29 травня 2016 року в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбулося традиційне богородичне свято на честь чудотворної Теребовлянської ікони Божої Матері. Участь в урочистостях взяли священнослужителі Собору, молодь спільнот Марійської Дружини та вівтарної дружини, парафіяни Собору та вірні. Очолив святкування Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Чудотворну ікону з почестями винесли на площу перед Собором, і тут, біля пам’ятника Праведному Митрополитові Андрею, відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці. Із короткою проповіддю до вірних звернувся Преосвященний владика Володимир, наголошуючи на особливій присутності Божої Матері у житті людини. Відтак священнослужителі благословили місто чудотворною іконою і звершили урочистий обхід храму.

Свято на честь Теребовлянської ікони Богородиці в останню неділю травня проводять у Соборі святого Юра вже увосьме. Та цьогоріч традиційне благословення міста іконою відбулося на площі святого Юра, де до нього могла долучитися велика кількість вірних.

Теребовлянська ікона Божої Матері буде виставлена до почитання у Соборі святого Юра протягом тижня – з 29 травня по 5 червня.