У США створили фонд «Інвестування для католиків»
  • Срд, 18/11/2015 - 15:26

«Ми хочемо, щоб кожна католицька організація могла інвестувати відповідно до визнаних нею вартостей», – сказав віце-президент створеного у США фонду «Investing for Catholics» – «Інвестування для католиків». Ця нова ініціатива, яка належить каліфорнійській компанії «Index Fund Advisors, Inc.», скерована до католиків, які бояться, що їхні пенсійні внески будуть підтримувати дії, що суперечать їхній вірі.

Віце-президент Мері Брансон зазначила, що «багато людей хочуть, щоб їхні пенсійні внески не були вкладені в те, що не узгоджується з їхніми релігійними переконаннями». Фонд «Інвестування для католиків» діє згідно з настановами єпископату США, керуючись у своїй діяльності такими правилами, як захист людського життя і довкілля. Фонд перед будь-яким інвестуванням переконується, що біржова спілка не сприяє абортам, не виробляє чи не сприяє контрацепції і не бере участі в експериментах на людських ембріонах. Відкидають також ті компанії, які використовують дитячу працю, отримують прибуток від порнографії, алкоголю, тютюну, азартних ігор чи виробництва або продажу зброї.

Багато католицьких установ, таких як єпархії, монаші ордени, фонди вже користувалися послугами «Index Fund Advisors, Inc.», яка має 2 100 клієнтів і управляє коштами на загальну суму $ 2,7 млрд. Церковним радником «Інвестування для католиків» є о. Роберт Спітцер, SJ. Він є головою Університету Гонзага, а також засновником і головою Центру «Розум і віра» (Magis Center of Reason and Faith) та Центру етичного лідерства (Spitzer Center for Ethical Leadership).