У США відбувся Марш за життя
  • Суб, 20/01/2018 - 16:56

З різних куточків країни до Вашингтону приїхала велика кількість американців, щоб висловити свою солідарність з ненародженими дітьми, взявши участь у 45-ому щорічному Марші за життя.
Незважаючи на сильні морози, що панували в цій країні ще за кілька днів до проведення Маршу, в день його початку погода стала незвично теплою для цього сезону.

Вперше в історії Маршу до учасників звернувся чинний президент США. Звернення Дональда Трампа транслювали в живому стрімі.

Як інформує CNA, велика кількість учасників були молодого віку. Багато з них підготувались до Маршу, одягнувши однакові шапки, символічні для різних груп. Деяким з них довелось долати довгий шлях для того, щоб потрапити до Вашингтону. Університети організовували групові поїздки автобусами для своїх студентів.

У своєму зверненні до учасників Маршу президент Трамп подякував їм за підтримку вагітних жінок. «Ви походите з різних обставин, різних місць, однак ви є тут з однієї дуже простої причини: будувати суспільство, де святкують життя, захищають і леліють», - сказав він. – «Марш за життя – це рух, народжений з любові».

«Ви любите кожну дитину, народжену і ненароджену, бо вірите, що життя – священне, що кожна дитина є цінним даром від Бога», - продовжував Дональд Трамп. – «Завдяки вам десятки тисяч американців народились і досягли свого, Богом даного, потенціалу. Завдяки вам».

Президент США зазначив, що для нього «велика честь і він дійсно пишається» тим, що може звертатись до учасників Маршу, додаючи, що рішення Верховного Суду у справі «Roe v Wade», яке легалізувало аборти у всій країні, мало результатом «одне із найдоступніших абортативних законодавств у світі».

«Це неправильно, його слід змінити», - говорив президент. – «Американці стають все більшими і більшими захисниками життя».

Президент також висловив свою підтримку законопроекту в Палаті представників, що має на меті заборонити аборти на пізніх термінах вагітності, коли ненароджені діти вже відчувають біль. Він закликав сенаторів «прийняти цей важливий закон».