У Великобританії десятки церков та шкіл підсвітять червоним кольором, щоб нагадати про сучасних мучеників
  • Втр, 07/11/2017 - 12:13

Понад тридцять соборів, церков та шкіл по всій Великобританії приєднаються до акції «Червона середа» 22 листопада. Цього дня, за ініціативою міжнародного благодійного фонду «Допомога Церкві в потребі», вони включають червоне підсвічування, щоб згадати про подвиги християн, яких переслідують у наші дні.

Завдання акції – підтримати віру і толерантність у суспільстві, виразити солідарність із жертвами переслідування, сказати «ні» насильству і утискам, що чинять заради релігії.

Узяти участь в акції можуть не тільки будівлі, які будуть підсвічені червоним кольором, але й окремі люди: організатори просять їх одягти цього дня щось червоне.

Серед британських храмів, які підсвітять червоним кольором 22 листопада, – собор св. Марії в Единбурзі, собор св. Маргарити в Ейрі, собор св. Марії в Рексемі, собор св. Міріна в Пейслі, собор св. Івана Хрестителя в Норвічі. У Бірмінгеме червоним світлом підсвітять стіни двох соборів: католицького – св. Чада та англіканського – св. Філіпа.

Центром Лондона цього дня їздитиме червоний автобус з девізом «Червоної середи»: «Встань за віру і свободу!» Планується, що він зупинятиметься біля таких пам'яток англійської столиці, як собор св. Павла, церква св. Мартина в Полях, Трафальгарська площа і Ламбетський палац. Закінчиться маршрут біля залитого червоним світом Вестмінстерського абатства.