Учасникам традиційного паломництва не дозволили відслужити Літургію в базиліці св. Петра
  • Срд, 28/06/2023 - 14:01

Архипресвітер базиліки св. Петра у Ватикані заборонив учасникам традиційного міжнародного паломництва Populus Summorum Pontificum відслужити тридентську літургію у серці Церкви.

Паломництво має відбутись у Римі та Ватикані вже 12-ий раз з 27 по 29 жовтня. Розпочнеться воно в пʼятницю увечері урочистим богослужінням, яке очолить єпископ Атаназій Шнайдер з Астани у базиліці Пресвятої Діви Марії від мучеників на Пантеоні, пише pch24.pl.

 Наступного дня від меншої базиліки свв. Цельсія та Юлія паломництво вирушить у бік базиліки св. Петра до гробу першого папи. Учасники будуть вшановувати мощі апостолів Юди та Симона.

У неділю до обіду у римському храмі Пресвятої Трійці паломників буде відслужена урочиста Літургія Христа Царя. Після обіду відбудеться Загальне Згромадження міжнародного руху Summorum Pontificum.

Як інформує блог MessaInLatino.it, цього року - на відміну від попередніх - кардинал Мауро Гамберті OFMConv., архипресвітер Патріаршої Верховної Архибазиліки св. Петра у Ватикані, не дозволив відправити в цьому місці святу Літургію у традиційному обряді.

«Минулого року нас було 1700 паломників; було б добре, якщо б цього року нас було більше, з усього світу, щоб показати свою присутність та піднести нашу молитву. Нехай святі ангели підтримують наше палке свідчення»,- заохочують організатори події,  якій у пʼятницю передуватиме конференція «Pax Liturgica» за участю серед інших єпископа Атаназія Шнайдера, Жан-Пʼєра Можендра - глави товариства «Renaissance Catholique», Джозефа Шоу - глави Міжнародної федерації «Una Voce» та Крістіана Маркана - глави товариства «Paix Liturgique».