Українська молодь зі Стемфордської єпархії УГКЦ підтримала військових
  • Срд, 11/06/2014 - 14:25

8 червня, у свято Зіслання Святого Духа, військові капелани передали листи української молоді з-за кордону 3-му батальйону територіальної оборони.

У цей празничний день душпастирі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Тарас Михальчук та о. Андрій Сіданич завітали на святкову Літургію у Міжнародний центр миротворчості та безпеки, що на Яворівському полігоні. Військові активно долучилися до участі у молитві, приступили до Святих Тайн Сповіді та Покаяння.

По завершенні святкової Літургії о. Тарас Михальчук урочисто передав листи підтримки військовим від Спілки Української Молоді зі Стемфордської єпархії УГКЦ (США). Молоді люди побажали Захисникам Вітчизни бути мужніми та відважними у цей складний час. Серед листів також були малюнки дітей початкових класів, у яких зображена українська символіка. В такий спосіб юні українці прагнуть показати, що вони пам’ятають та вболівають за свою Батьківщину, в якій частині світу вони б не проживали.

Спілка української молоді (СУМ) — громадська організація, яка об’єднує українську молодь на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян, відданих українців, що виробляють світогляд на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть. Спілка заснована Миколою Павлушковим у 1925 році. Відновила свою діяльність після Другої світової війни на еміграції.

Блаженніший Любомир (Гузар), Патріарх-емерит УГКЦ, свого часу був капеланом молодечих таборів Спілки Української Молоді в Елленвілі, штат Нью-Йорк (США).

Офіційний сайт СУМу: http://cym.org/ua/