Українські заробітчани вшанували мощі св.Івана Павла ІІ
  • Втр, 13/10/2015 - 15:50

Після своєї подорожі на міжконфесійну конференцію на півночі Італії в м.Боргоманеро, напередодні свята Різдва Богородиці, владика Іриней Білик завітав до міста Новари, де його за українським звичаєм зустріли запашним короваєм, спеченим на чужині українськими господинями. Владика радо зустрівся з українськими заробітчанами і відслужив для них Літургію у співслужінні з о.Юрієм Іванютою, який є не тільки добрим душпастирем для вірних цієї місцевості, але також займається різним соціальним служінням. Він також замість свого літнього відпочинку понад місяць служив нашим воїнам під час бойових дій в зоні АТО на сході України, до яких приїхав не з порожніми руками. Він також гарно співпрацює з італійськими священиками та з багатьма італійськими родинами.

Разом з Владикою Іринеєм прибули мощі Святого Папи Івана Павла ІІ, які наші вірні мали нагоду вшанувати та просити заступництва для себе, рідних і всієї України.

При цій нагоді Владика нагадав актуальні повчання і батьківські настанови Святого Папи для нашого народу під час його історичної подорожі в Україну в 2001 році, а саме, що «майбутнє України залежить від Вас і від тієї відповідальності, яку зможете взяти на себе. А Бог буде благословити ваші зусилля, якщо спрямуєте своє життя на великодушне служіння родині й суспільству, ставлячи спільне добро вище від особистих інтересів. Україна потребує чоловіків і жінок, які б посвячували себе на служіння суспільству, маючи на меті сприяння правам і добробуту всіх, починаючи від найслабкіших і знедолених. Такою є логіка Євангелії, але це також і логіка, завдяки якій зростає цивілізоване суспільство, бо справжня цивілізація вимірюється не тільки економічним поступом, але в першу чергу людським, моральним і духовним розвитком народу».

Святий Папа наголошував, що наш народ переживає важкий і складний перехід від тоталітарного режиму, що пригнічував нас протягом стількох років, до нарешті вільного й демократичного суспільства. Але свобода вимагає сильного, відповідального й зрілого сумління. Життя при свободі вимогливе, і вимагає більших зусиль, ніж життя в неволі.

На завершення молитовної зустрічі Владика уділив  всім своє Архієрейське благословення.