Урочисте завершення ювілейного Фатімського року в РКЦ в Україні
  • Чтв, 05/10/2017 - 16:29

У п’ятницю, 13 жовтня 2017 р. о 18.00 в Митрополичій Базиліці у м. Львові розпочнеться урочисте завершення Фатімського року у Римо-Католицькій Церкві в Україні. Після Розарієвої молитви процесія з фігурою Фатімської Матері Божої пройде вулицями міста до храму Матері Божої Громничної (Стрітення Господнього) по вул. Винниченка, 30-а. Св. Месу та молитовний похід очолить Голова Конференції Єпископів РКЦ в Україні Архієпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.

 

Ювілейний Фатімський - Час Благодаті для Церкви в Україні, що тривав від 13 травня до 13 жовтня 2017 року, був встановлений Конференцією римсько-католицьких єпископів в Україні з нагоди 100-ліття з’яв Матері Божої в Фатімі в 1917 р. У рамках ювілею відбулися різноманітні молитовні заходи в дієцезіях.

16 липня 2017 р. у Національному Санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в м. Бердичеві Житомирської області за участю Конференції єпископів і прибулих паломників відбулася Всеукраїнська подячна урочистість, яку очолив папський легат кардинал Зенон Ґрохолевський із Ватикану.

Від 9 до 18 вересня 2017 року Архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Всеукраїнське паломництво римо-католиків до Фатіми, де прийнято урочистий акт-молитву присвячення України Непорочному Серцю Марії.

Говорячи про Фатіму, не можна оминути особистості св. Йоана Павла ІІ, який був пов`язаний з тим Посланням через замах 13 травня 1981 року - зазначив у проповіді на завершення Всеукраїнського паломництва архієпископ Мокшицький. «Прошу, щоб ви чинили покуту в намірах миру на світі та в Україні. Ми бачимо, як нас торкається хвиля тероризму, як у багатьох місцях ведеться війна. Ми християни маємо обв’язок боротьби зі злом, а війна - це зло, бо її плодом є смерть та спустошення» - закликав львівський митрополит РКЦ.

В Україні зростає число святинь, присвячених Фатімській Матері Божої. Зокрема у Львівській архідієцезії до гідності санктуарія піднесено парафіяльний храм у с. Крисовичі Львівської області, де відбуваються велелюдні паломництва римо-католиків. Упродовж останніх літ від 13 травня до 13 жовтня Фатімські процесії у Львові організовують монахи домініканці, котрі здійснюють академічне душпастирство в парафії Матері Божої Громничної.