В Архикатедральному Соборі м. Львова відсвяткували свій другий престольний празник
  • Срд, 14/10/2015 - 20:29

У день свята Покрову Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2015 року, Архикатедральний Собор святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) святкує свій другий престольний празник. Із цієї нагоди Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Чин поставлення у диякони піддиякона Руслана Сідельника.
 
З проханням про архієрейське благословення, щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали Митрополита парафіяльна спільнота із о. Романом Кравчиком, адміністратором Архикатедрального Собору, о. Романом Шафраном, Синкелом у справах  духовенства Львівської архиєпархії, о. Сергієм Ковальчуком, канцлером Львівської архиєпархії, о. Ярославом Чухнієм, парохом храму Преображення ГНІХ (м. Львів), о. Михайлом Фенканіном, сотрудник храму Воскресіння ГНІХ (м. Львів) та о. Олегом Сідельником.
 
Архиєрей запевнив вірних словами: «Віримо, що зло припиниться і благаємо, щоб в душах людей не залишилося ненависті до противників, що чинять кривду іншим. Молимося, теж, за недругів, щоб загарбницький дух не мучив їх, щоб вони мирно працювали й дружно жили з іншими народами. Ми бажаємо, щоб усі люди землі були дітьми найкращої у світі матері – Пречистої Богородиці».
 
У своїй проповіді, також, Митрополит звернувся до новопоставленого неодруженого диякона Руслана: «Віддаємо в особливу опіку Богоматері диякона Руслана, який в цей день, посвячений Марії, удостоївся від Господа дияконського ступеня! Хай Богородиця береже його на усіх стежках нелегкого життя!»
 
По завершенні Божественної Літургії Митрополит Ігор привітав усіх присутніх із цим світлим празником та уділив своє Архиєрейське благословення. Відтак на подвір’ї перед собором звершили водосвяття, відбулося окроплення вірних свяченою водицею та на згадку про цю подію, було зроблено спільну світлину Митрополита разом із новопоставленим дияконом та присутніми священнослужителями.
 
Довідка
Сідельник Руслан народився 17 травня 1987 року у с. Старий Яричів (Кам’яно-Бузький р-н, Львівська обл.) у сім’ї Михайла та Ольги. У 2005 році завершив Нвояричівську загальноосвітню школу. Під час свого навчання у школі є активним членом «Пласту» та церковної греко-католицької спільноти с. Старий Яричів. У 2005 році вступив на підготовчий курс до Львівської духовної семінарії Святого Духа. У 2006 році Руслан Сідельник здавши вступні іспити зачисляється до студентів 1-го курсу Львівської семінарії та Українського Католицького Університету (УКУ). У 2011 році здобуває ступінь магістра богослов’я в УКУ. У 2012 році завершує своє навчання у Львівській духовній семінарії Святого Духа та отримує служіння іподиякона в Львівській архиєпархії. У 2013 році із благословення Владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського відбуває на навчання до Риму. У червні 2015 року здобуває науковий ступінь у Папському Григоріанському університеті – Ліценціат богослов’я із Ігнатіанської духовності. У жовтні 2015 року, в даному університеті, розпочиав працю над докторською дисертацією. Сан диякона прийняв у неодруженому стані.