В Болоньї відійшов у вічність кардинал Джакомо Біффі
  • Суб, 11/07/2015 - 19:53

«Радісно і мудро служив Євангелії та гаряче любив Церкву» - так охарактеризував благопокійного кардинала Біффі Святіший Отець Франциск у телеграмі співчуття.

Болонський Архиєпископ кардинал Джакомо Біффі після тривалої хвороби відійшов у вічність у ніч з минулої п’ятниці на цю суботу у віці 87 років, 20 з яких він очолював Болонську Архиєпархію.  

Владика Біффі народився 13.06.1928 р.Б., Святу Тайну Священства прийняв з рук міланського кардинала Ілдефонса Шустера. Був професором теології, душпастирював у Мілані та був міланським єпископом–помічником до 1984 р.Б., від тоді очолював Болонську Архиєпархію. В 80-90-х роках минулого століття відігравав значну роль у середовищі італійського єпископату.

У 1987 році у Ватикані провадив для Папи св. Івана Павла ІІ духовні вправи, а потім у 2007 році для Папи Бенедикта ХVІ.

Благопокійний кардинал Біффі часто наголошував: «Три речі ніколи не маємо права забути: перша – ми не невинні, а спасенні. Друга – ми завжди можемо зійти з правдивої дороги. Але знаємо, що Господь – вірний і що Він, як дар бажає дати нам витривалість, якої людина не має, якщо опирається тільки на свої сили. І третя – ми мусимо відчувати себе співвідповідальними за падіння і слабості наших братів та співчувати з ними, а часами і терпіти заміть них. Та в той же ж час мусимо відчувати себе обнятими хвилею Божої любові, щоб могти грішникам свідчити про Боже милосердя.».

Радіо Ватикан