В Патріаршому Соборі виставлять частинку дерева Животворного Хреста Господнього
  • Суб, 26/03/2016 - 18:12

2 квітня 2016 р., в Патріаршом соборі Воскресіння Христового, виставлять на почитання частинку Животворного Хреста Господнього, на якому був розіп’ятий Спаситель.

Як розповів Адміністратор Патріаршого собору Воскресіння Христового, о. Ніканор Лоїк, студит, ці надзвичайно дорогоцінні реліквії планується урочисто виставити напередодні третьої неділі Великого посту, яка носить назву Хрестопоклінна.

Ввечері о 18:00 год., під час Вечірньої молитви священики урочисто винесуть на середину храму, реліквіяр з частинкою дерева Животворного Хреста Господнього, та поблагословлять ним вірних. Після цього усі охочі матимуть змогу почергово приступити, та приклонитись до Хресного Дерева, на якому був розіп’ятий Господь наш Ісус Христос.

За словами священиків, які служать у Патріаршому соборі, це незвичайна подія для Києва, адже Животворний Хрест, на якому Ісус Христос віддав життя за кожну людину, буде в ці дні доступний усім киянам, гостям столиці та кожному, хто фізично бажає до Нього приложитись. Усі охочі також матимуть виняткову можливість щоб перед унікальною реліквією заносити до Бога свої молитви та намірення.