В Яворові римо-католики презентували банк допомоги для бідних людей різних віросповідань
  • Чтв, 03/03/2016 - 17:37

Сьогодні, 3 березня, у місті Яворові Львівської області презентовано банк гуманітарної допомоги «Двері милосердя» для незаможних людей. Подія відбулася завдяки римо-католицьким сестрам-монахиням згромадження святої Дороти, під егідою Міжнародного благодійного фонду КАРІТАС, повідомляє ZIK.

Серед речей, що надійшли з Італії для бідних яворівчан різних віросповідань, – не лише одяг, взуття, а й постільні приналежності, посуд. Усе – чисте, акуратне, випрасуване.

На відкриття цього банку гуманітарної допомоги прийшов місцевий доброчинець Іван Турко, якому сестри-монахині від щирого серця подякували за представлене ним безкоштовно приміщення для банку гуманітарної допомоги «Двері милосердя».

Сестра-монахиня Анналіса наголосила, що ця акція має на меті два завдання: допомогти бідним людям та навчити багатих ділися з ближніми своїми – просто так.

«Двері милосердя» в Яворові будуть відчинені для усіх бажаючих з 11 до 12 години щочетверга. Якщо речей буде багато, то час роботи продовжать. До речі, залюбки прийматимемо допомогу і від місцевих мешканців, які добрі серцем. Однак ці речі мають бути чистими і не порваними», – зазначила сестра-монахиня Анналіса.

Нагадаємо, що сестри-монахині згромадження святої Дороти в місті Яворові Львівської області уже чимало років поспіль займають благочинністю. Завдяки сестрі Анннілісі яворівська влада налагодила партнерські зв’язки з мерією Ноале (Італія): італійці вже доклалися до реанімації міського парку, передали в Яворів європейського типу контейнери для збору ТВП.

Сестри-монахині разом з Яворівським осередком Товариства польської культури на Львівщині, настоятелем костелу святих апостолів Петра і Павла м. Яворова, отцем Мареком Нєдзвєцкім беруть активну участь у житті громади.