Ватикан: чергова зустріч Ради Кардиналів
  • Втр, 27/06/2023 - 13:28

Дорадчий орган, створений на початку понтифікату Папи Франциска для допомоги в проведенні реформ, вже вдруге зібрався в оновленому складі.

У понеділок, 26 червня 2023 р., у Ватикані під проводом Папи Франциска розпочалася чергова зустріч Ради Кардиналів. Нагадаємо, що йдеться про дорадчий орган, який Святіший Отець створив 28 вересня 2013 року із завданням допомагати йому в управлінні Вселенською Церквою та проведенні реформи Римської Курії. До його складу ввійшли кардинали, що представляли Римську Курію та різні континенти.

На початку березня Папа Франциск оновив склад Ради, до якої тепер належать кардинали П’єтро Паролін, Державний Секретар, і Фернандо Верґес Альсаґа, очільник Губернаторства Держави-Міста Ватикану, які представляють Апостольську Столицю, Фрідолін Амбонґо Бесунґу з ДР Конго, Освальд Ґрасіяс з Індії, Шон Патрік О’Меллі зі США, Хуан Хосе Омелля з Іспанії, Жеральд Лякруа з Канади, Жан-Клод Оллеріш з Люксембургу, Сержіо да Роша з Бразилії. Секретарем Ради є єпископ Марко Мелліно.

Перша зустріч оновленої ради відбувалася 24 і 25 квітня. У комюніке за підсумками цього засідання зазначається, що в центрі обміну думками були ситуації війни та конфліктів, у яких перебуває багато частин світу, та необхідність згуртованої праці будування миру з боку всієї Церкви.