Ватиканський дипломат в ООН: тероризм привласнює собі релігію
  • Пон, 16/05/2016 - 17:55

"Релігійні лідери і віруючі повинні першими оголошувати, що нікому не дозволено маніпулювати вірою і використовувати сакральні тексти для оправднання насильства", - підкреслив постійний представник Святого Престолу при ООН. Архієпископ Ауса взяв участь в дискусії, яка пройшла 11 травня 2016 року в Раді Безпеки на тему боротьби з терористичною пропагандою.

Ватиканський дипломат назвав гідною осуду поведінку людей, які називають себе віруючими і в той же час планують або здійснюють вчинки, що суперечать фундаментальним правам і гідності людини.

Архієпископ Ауса підкреслив, що релігійна влада повинна викривати хибні і ідеологічні інтерпретації віри, які насправді є блюзнірством. Він вказав на фундаментальне значення освіти в сфері боротьби з терористичною пропагандою. Вербування в терористичні угруповання в основному відбувається з використанням дезінформації та спотвореного тлумачення історії та сакральних текстів, підкреслив дипломат.

Представник Святого Престолу високо оцінив значення Міжнародної конференції мусульманських вчених та інтелектуалів, яка пройшла в січні 2016 року в Марракеші та підписаної на ній декларації про необхідність проведення мужнього перегляду освітніх програм і виключення з них всього, що провокує агресію і екстремізм, веде до війни і хаосу.

«Моя делегація вважає, що чим більше відбувається маніпуляцій релігією для оправднання актів терору і насильства, тим більше релігійні лідери повинні докладати зусиль, щоб перемогти тероризм, який присвоює собі релігію", - сказав постійний спостерігач Святого Престолу при ООН в Нью-Йорку.