Відбулася зустріч реставраторів, щодо збереження стінописів у Гарнізонному храмі
  • Срд, 08/07/2015 - 15:45

7 липня 2015 року відбулася зустріч реставраційної ради, щодо проведення консерваційних робіт центральної нави у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11).

У зустрічі взяли участь: о. Степан Сус – Голова Центру Військового Капеланства та настоятель Гарнізонного храму, а також реставратори з Польщі та України. Під час перебування у храмі фахівці оглянули стінописи та узгодили хід робіт із збереження розписів.

У храмі вже змонтоване риштування, а на днях розпочнуться консерваційні роботи.

Довідка. Цьогорічний етап рятувальних реставраційних робіт отримав фінансування понад 200 000 PLN (понад 1 000 000 UAH) з джерел Європейського Союзу, Міністерства культури і національної спадщини Польщі. Коштами громади Гарнізонного храму, орієнтовно до 150.000 грн., покривається оренда риштування та поточні організаційні витрати.

Заплановані у цьому році роботи охоплюють консервацію малюнків площею приблизно 325 м2 (вся площа арки (склепіння) пресбітеріум (святилища) до лінії карнизів). В роботах братиме участь група з 11 реставраторів з Польщі (Краківська академія мистецтв ім. Матейка) та декілька консультантів з України.

Етап консерваційних робіт у храмі планують завершити у жовтні 2015 року.