Відпуст у парафії Матері Божої Святого Розарію в Косові та 25-річчя повернення каплиці і відновлення парафії
  • Срд, 12/10/2016 - 00:31

8 жовтня 2016 року в костелі Матері Божої Святого Розарію у Косові на Івано-Франківщині в щорічне храмове свято на честь покровительки парафії відзначили 25-річчя повернення першої парафіяльної святині (цвинтарної каплиці) та відновлення парафії. Чверть століття тому, 1 листопада 1991 року першу Святу Месу у ній відправив єпископ Маркіян Трофим`як. У 2004 році розпочалось будівництво нового храму, а 5 жовтня 2008 року Мар`ян Яворський консекрував новозбудований костел.

Відпустово-ювілейну Святу Месу очолив єпископ Мар`ян Бучек, котрий у проповіді наголосив на значенні молитви Святого Розарію у житті християнина. В урочистості взяли участь генеральний вікарій Львівської архідієцезії о.-інфулат Юзеф Павлічек, священики Івано-Франківського деканату, п`ятеро душпастирів з Польщі, котрі є однокурсниками косівського настоятеля о. Антонія Козака, двоє греко-католицьких пресвітерів, черниці з різних парафій деканату, а також численні місцеві вірні та гості. На завершення Служби Божої відбулась Євхаристійна процесія навколо храму, а потім учасники цього свята зустрілись на спільному почастунку на парафіяльному подвір`ї.

Святкуванню передували реколекції, які провів перший після відновлення парафії настоятель о. Пьотр Бук. У серпні 1993 року його замінив о. Збіґнєв Луц, а потім парафію обслуговували оо. Пьотр Бєлювка (з вересня 1999 року) та нинішній настоятель Антоній Козак (із жовтня 2001 року). З 2003 року тут також працюють сестри-феліціанки, котрі, зокрема, з 2009 року опікуються костельним дитячим садочком `Світлиця Святого Франциска`.