Викраденого у Сирії францисканця відпустили
  • Чтв, 09/10/2014 - 16:59

Францисканця Ханна Джаллоуфа з парафії в Кнаех у Сирії, якого на початку цього тижня викрали джихадисти з пов'язаного з «Аль-Каїдою» «Фронту Аль-Нусра», відпустили, – поінформувала в четвер Кустодія Святої Землі.

«О. Ханна Джаллоуфа відпустили сьогодні вранці», – поінформувала Кустодія, додавши, що він перебуває під наглядом у монастирі в Кнаех.

Викрадення сталося в ніч з неділі на понеділок. Разом з францисканцем забрали групу чоловіків, парафіян з Кнаех. У повідомленні Кустодії не пояснюється, що з ними.

Також незрозумілі причини викрадення священика. За однією з версій, бойовики «Фронту Аль-Нусра» спробували зайняти будівлю, за іншою – захопити збір оливок, що належать монастирю.

Село Кнаех розташоване недалеко від кордону з Туреччиною, в провінції Ідліб, де «Фронт Аль-Нусра» та інші повстанські угрупування борються з сирійськими урядовими військами. На момент викрадення францисканця в селі були також монахині, яким вдалося сховатися в довколишніх будинках.
До часу війни в Сирії в Кнаех мешкало близько 1 500 християн, сьогодні їх є тільки кілька сотень, в основному літні люди.