Військові капелани на відкритті виставки “Переможці” в Івано-Франківську
  • Втр, 17/05/2016 - 21:34

Військові капелани УГКЦ були присутні на відкритті соціального мультимедійного проекту «Переможці» в Івано-Франківську. Проект присвячений бійцям АТО та волонтерам, які втратили кінцівки на сході України. 

Учасниками заходу також були самі герої фотовиставки, а також активісти, волонтери, бійці, представники місцевої влади  та всі зацікавлені.

Захід розпочали зі слова від військових капеланів УГКЦ – отця Ігоря Федоришина та отця Миколи Мединського, які неодноразова відбували служіння поряд із військовими в зоні АТО. Священики разом із присутніми помолилися за душі загиблих новітніх Героїв України.

Далі до уваги учасників події запропонували  фільм про створення проекту “Переможці”. Його основою стала серія фотографій відомого українського фотографа. Ці фотографії – це фотоісторії 17 бійців та одніє жінки-волонтерки, які втратили на війні ноги чи руки, але не втратили жаги до життя.

“Незважаючи на негаразди, що їх спіткали, ці хлопці залишились повноцінними членами суспільства — щасливими, красивими та повними сил для нового життя. Вони не хочуть, аби їх жаліли. Вони хочуть насолоджуватись життям та бути щасливими. І чесно кажучи, нам ще треба в них повчитись – так жити з насолодою”, – зауважила Соломія Вітвітцька, телеведуча, куратор проекту.

За її словами, проект має на меті привернути увагу до проблем інвалідів та ставлення до них в Україні.

Герої проекту Назар Барилко, Андрій Забігайло та Юрій Весельський, які також приїхали до Івано-Франківська, кажуть, що хочуть змінити ставлення держави і суспільства до інвалідів. Та головне – не хочуть бачити жалю, а хочуть – дій.

Музичну підтримку фотопроекту надав зірковий гість Арсен Мірзоянякий виконав для присутніх кілька пісень.

Виставка, що проходить в холі івано-франківського драмтеатру триватиме до 5 червня. Протягом цього часу тут можна купити спеціальний випуск журналу VIVA!, що присвячений “Переможцям”. Гроші від продажу спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні.

За матеріалами: www.blitz.if.ua