Візит Папи до Японії: японці знайомляться з Католицькою Церквою
  • Втр, 15/10/2019 - 17:10

Перед папським візитом до Японії жителі цієї країни знайомляться з Франциском і Католицькою Церквою. Лекції, виставки та концерти проводяться по всій країні. Готуються і в місцевих католицьких парафіях.

Японія не є християнською країною. Для 99% японців Папа і Церква - абстрактні поняття. Вони виховуються в традиціях сінтоїстичних вірувань, а похоронні обряди проводять відповідно до вірувань різних галузей буддизму.

Християнство сприймається звичайним японцям як іноземна релігія. Всі християни - католики, православні та найчисленніші протестанти, - складають менше 1% в 126-мільйонному суспільстві. Це значно менше, ніж кількість послідовників ісламу, які становлять 5% населення країни.

Християнство ототожнюється у японців з церковними дитячими садочками, школами та університетами, які мають хорошу репутацію. Однак у багатьох католицьких дитячих садочках і школах часто немає жодної дитини з католицької сім'ї.

Новину про листопадовий візит понтифіка японські ЗМІ представили як одну з міжнародних. Пишучи про це, медіа пояснюють, хто такий Папа, як його називають і яку функцію він виконує. Таке пояснення потрібне і багатьом японським віруючим, які стали католиками вже в дорослому віці і не виховувалися в християнській традиції.