Вулицями Алеппо пройшов «марш миру» із закликами звільнити викрадених митрополитів
  • Птн, 01/04/2016 - 19:37

Сиро-яковитський Патріарх  Ігнатій Єфрем II очолив 27 березня «марш миру» вулицями північної столиці Сирії - міста Алеппо. Однією з цілей акції було привернути увагу до долі двох митрополитів - сиро-яковитського Григорія Юхан Ібрагіма і православного Павла, - викрадених майже два роки тому.

У демонстрації взяли участь священики та ченці сиро-яковитької єпархії Алеппо, а також понад 400 юнаків і дівчат - учасників молодіжної зустрічі, що проходила в цьому місті. Процесія, учасники якої несли портрети викрадених ієрархів, пройшла від місця молодіжної зустрічі до церкви св. Георгія, де Патріарх Ігнатій Єфрем очолив молитву.

Алеппські християни також зробили зупинку біля меморіалу жертв Сейфо - ассірійського геноциду, влаштованого в роки I світової війни младотурками. Тоді в ході етнічних чисток на території Османської імперії загинули сотні тисяч християн - сиро-яковитів, сиро-католиків, ассірійців і халдеїв.

Митрополити Григорій Юхан Ібрагім і Павло Язіджі - рідний брат православного Патріарха Антіохійського Іоанна Х - були викрадені бойовиками 22 квітня 2013 року. В даний час достовірних відомостей про їх долю немає.